2016/1 Ado - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
Adomány

Ismét mindössze 1% a XIII. Kerületi tűzoltóknak!

Kérjük, hogy személyijövedelem-adója 1%-át adományozza a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesületnek!

A kedvezményezett adószáma: 18128716-1-41
A kedvezményezett neve: XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület

Köszönjük.




ADÓJA 1%-ÁVAL TÁMOGASSA AZ ÖNKÉNTES TŰZOLTÓKAT!


Magyarországon 1100 településen működik önkéntes tűzoltó egyesület, mintegy 700 rendelkezik valamilyen szintű tűzoltási, műszaki mentési képességgel, 400 egyesület együttműködési megállapodást kötött a hivatásos tűzoltósággal. 20 ezer önkéntes tűzoltó szabadidejében, fizetség nélkül működik a székhelyük szerinti (esetleg a szomszédos) település tűzmegelőzési, tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátásában, mintegy 1,5 millió ember mentő- tűzvédelmében. Az előbbiek mellett nagy gondot fordítanak a helyi és a tűzoltóhagyományok ápolására, a közösség összetartására és az utánpótlás nevelésére.

A tűzoltó egyesületek beavatkozásainak számadatai 2013-ban az elmúlt időszak hatékony szakirányításának hatására megduplázódtak, amely nagyságrendben 10.000 káresetet jelent. A legtöbb beavatkozás szabadtéri tüzek, épülettüzek, vízeltávolítás, fakidőlés, állatmentés, illetve egyéb viharkárok, vagy az időjárás, pl. a téli évszak miatt váltak szükségessé.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek állami támogatása 1998-2002. közötti időszakban évente még 400 millió forint volt, amelyet eszközbeszerzésre és működési költségekre lehetett fordítani. Az előbbi összeg 2002. és 2010. között 142 millió forintra csökkent, amely a tűzoltó egyesületek működését (pl. technikai eszközök kötelező vizsgáztatása, üzembenntartás), illetve a közösségformálást (pl. sport és ifjúságnevelést) már nem biztosítja.

Ezért kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa:
A XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület
Adószámunk: 18128716-1-41

Támogatók:
















 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz