20170810 Lengyelország - 13OTE

Keresés

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek
Nemzetközi Tűzoltó Fesztivál Lengyelország.


Rendezvény helyszíne: Lengyelország, Gluchowe
Rendezvény ideje: 2016. augsztus 10-13.


Beszámoló


Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg Lengyelországban Gluchowe településen a Nemzetközi Tűzoltó Fesztivált. A nemzetközi történelmi tűzoltó technikai kiállításon és fesztiválon Magyarországot két település képviselte. Sümegi Önkormányzati Tűzoltóság mint testvértelepülés kapott meghívást míg a XIII. kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó-és Sport Egyesület immár tizedik alkalommal képviselte a Magyar Tűzoltószövetséget és a Fővárosi Tűzoltókat a Fesztiválon.
A rendezvényről tudni érdemes, hogy mindenki a saját felszerelésével indul, mert azt is pontozzák és az időeredménybe is, beleszámít, valamint minden felszerelést lovakkal húznak be a közönség előtt a verseny helyszínére.
Idén 52 Lengyelországból érkezett csapat után szerepeltünk a nemzetközi kategóriában ahol 8 csapat indult. Magyarországról érkezett csapatok a 1 és a 4 helyet szerezték meg. XIII ÖTE a negyedik helyezést érte el 2 másodperccel lemaradva a harmadik Németországi és 3 másodperccel a második Csehországi csapat és 4 másodperccel lemaradva Sümegi csapata mögött. Az eredményhirdetés alkalmával megkaptuk a legkorhűbben felújított felszerelésért és ruházatért járó különdíjat, amit a Lengyelország Tűzoltó Szövetségének elnöke adott át személyesen.

Béres Ferenc tű alezredes
Támogatók:
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz